Folkmusikerns blogg

Folkmusikerns blogg

äntligen

I stundens hettaPosted by Johnny Nilsson Sat, December 20, 2008 15:00:44
Det finns få filmer som gör en så pass gråtmild som den jag inledde dagen med. Sov enda till klockan 12 när Minna ringde o försökte få nått vettigt ur mig för andra eller tredje gången.
Åt en god mannagrynsgröt till frukost. Det är ett bra knep det där, att lägga mynt under grytan för att det inte ska bränna fast när man kokar. Använder mig av det varje gång nu.

Filmen jag suttit o tittat på är Ronja Rövardotter. Vackrare film finns nästan inte. Tänk om man hade fått leva så nära naturen, springa omkring och bara få vara en del av alltet. Tänkte på det för någon vecka sedan... det värsta som har drabbat mänskligheten är nog civilisationen. Tänk om vi hade fått leva i grottor och hyddor istället?
Antagligen hade vi väl inte njutit av det så mycket som jag skulle göra nu, men många problem hade vi nog sluppit och andra problem hade vi fått.

Ronja.. den filmen har jag vuxit upp med, men nu var det länge sedan jag såg den. Den här gången med smällar i bakgrunden. Som folk håller på här ute på Rosengård. Förut sa jag att det här var nog det lugnaste området jag varit i i Malmö, men så är det inte längre.

Första natten körde det omkring en del vanliga polisbilar, andra natten stod det 7 eller 8 piketbilar längs med gatan jag bor vid. Och igårkväll, när föräldrarna skjutsade hem mig från konserten så stod det en 5-6 pansarbilar i beredskap.

Man kan undra hur länge det här tänker hålla på. Igår morse när jag åkte med stadsbussen till konserthuset hörde jag hur två ungdommar pratade om att "ikväll så ska det komma förstärkning av gäng från både göteborg och stockholm." Vad är det för kul att slåss med polisen? Varför åker man 60mil för att slåss? och för vad?

Det verkar ju inte längre handla om den där källarlokalen som de blev utslängda ifrån. Känns som att nu slåss de bara för att få slåss.

Nu är det snart dags för mig att ge mig iväg till Lund och Cadenzas julavslutning. Än har jag inte ordnat med någon mat till knytkalaset. Hade tänkt ställa mig och laga nått gott, men har inte haft orken till det. Eller lusten kanske snarare.
Har varit i stort behov av en riktig slappe-dag länge nu, och den kom till sist!
Börjar känna mig utvilad igen. Men tror det tar några dagar till innan jag är tillbaka. Har inte sovit ordentligt på hela veckan.

Vilken dag egentligen... börja den med Ronja Rövardotter och avsluta den i medeltidens tecken. Man kanske skulle bosätta sig i vikingabyn en sommar? Eller ut och vandra i skogarna norr om hässleholm? Även kända som "skoböjda" ...eller hur man nu skulle stava det skånska ordet.

Hoppas ni får en lika bra dag som jag.