Folkmusikerns blogg

Folkmusikerns blogg

Dubbelt firande

I stundens hettaPosted by Johnny Nilsson Thu, December 25, 2008 21:15:04

Då var två jular firade, en den 23e med familjen och en den 24e med Minnas familj. Var skönt att vara hemma och fira med bröderna och föräldrarna samt Sofi. Var länge sedan vi träffades alla känns det som. Fast senast så var det ju egentligen på skyltsöndagen, den 30 november.

I alla fall så blev det en massa klappar. Fick mycket köksrelaterat av någon anledning. Grytor och stekjärn samt en kokbok och 2 vattenkokare. Dessutom fick jag även ett usb-minne och ett fickur á la 1700-talsmodell.

Under dagen hjälptes jag och mamma åt att göra iordning den sista maten. Jag tog hand om förberedelserna till Janssons frestelse, dvs stavade upp en hel hög potatis, skivade 3 lökar och sedan stekte all löken. Sedan hälldes allt i en ugnsform och blandades med 5dl grädde (!). Men god blev den i alla fall. En av de godare på länge.

På kvällen, efter julklappsutdelningen tittade vi lite på tv, sen spelade vi TP. Gick bättre än vad det brukar göra, men jag var inte den som vann.

Dagen därpå blev det en ordentlig julfrukost och strax därefter julkaffe med allehanda kakor. Mamma skulle iväg och jobba och samtidigt som hon fick skjuts till jobbet så skjutsade pappa mig sedan hem till Minna.